Bill Clinton u Crnoj Gori

Bill Clinton u Crnoj Gori Inauguralna konferencija Balkanska inicijativa za jačanje društva jugoistočne Europe održava se danas u Budvi, a specijalni gost bit će bivši američki predsjednik Bill Clinton.


 

 

Clinton će, kako je najavljeno, održati glavno predavanje na konferenciji, a u uvodnom dijelu skupa sudionicima će se obratiti i predsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić i predsjednik Atlas grupe Duško Knežević.

 

Sudionici konferencije su uvaženi političari, lideri iz poslovnog svijeta i neprofitnog sektora, državni dužnosnici, znanstvenici, predstavnici medija i bivši visoki dužnosnici iz zemalja jugoistočne Europe. Teme konferencije bit će “Dva desetljeća kasnije – naučene lekcije, nove ideje i zajedničke vrijednosti” i “Privatno – javno partnerstvo – investiranje u zajedničku budućnost”.

 

O temi “Dva desetljeća kasnije – naučene lekcije, nove ideje i zajedničke vrijednosti” govorit će bivši crnogorski premijera Milo Đukanović i bivši predsjednici Hrvatske i Slovenije Stjepan Mesić i Milan Kučan, a o temi “Privatno – javno partnerstvo – investiranje u zajedničku budućnost” direktor Europske investicione banke Tomas Baret i potpredsjednik Abu Dhabi Kapital Grupe Muhamed Mike Tarhini.

 

Iz Vlade Crne Gore je priopćeno da će konferencija biti prilika za razmatranje ključnih izazova sa kojima se jugoistočna Europa suočava, kroz razvoj prekogranične suradnje i novih modela međusektorske suradnje i jačanje suradnje među liderima država ovog regiona i njihovih poslovnih zajednica. Skup će biti održan pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore i Atlas Fondacije.

 

(Srna)

Komentari

komentara