Bjeloruski diktator gradi nuklearku na području potresa – Zapad sve prešutno podržava

 

Dok je Iran pod žestokim kritikama i sankcijama zbog vlastitih nuklearnih postrojenja diktatorska i autokratska Bjelorusija gradi nuklearnu elektranu na seizmički aktivnom području, i to uz blagoslov Zapada.


 

 

Koliko je licemjerje prisutno u svjetskoj politici vidimo iz dana u dan, a novi primjer je inicijativa proruskog diktatora Aleksandra Lukašenka da nuklearnu elektranu radi na lokaciji gdje je vrlo vjerojatan potres dok je prvi izvor vode udaljen do 10 kilometara. Mjesto izgradnje je odredila Rusija, a sve se nalazi uz granicu s Litvom.

 

Litva već godinama lobira za odbacivanje projekta jer će rijeka Neris koja ulazi u EU biti radioaktivna i kemijski zagađena. To su Bjelorusi prokomentirali kao “dozu koja je unutar dozvoljene granice”. Na području gradnje u posljednjih par stotina godina bilježimo više od 50 velikih potresa i vrlo je moguće da vidimo budući Černobil što je očito prihvatljivo i Europskoj uniji i SAD-u, a Rusi zadovoljno trljaju ruke pošto su blizu destabilizacije krajnjeg istoka EU.

(Politika.hr)

 

HSPF.info

 

Komentari

komentara