Boris Tadić: Nas je u uhićenju vodio moralni zakon

Boris Tadić: Nas je u uhićenju vodio moralni zakon Na Fruškoj gori uhićen je i posljednji haaški bjegunac čije se izručenje tražilo od Srbije.  “Radili smo naporno, radili smo sistematski i na kraju smo završili posao”, zadovoljno je ustvrdio predsjednik Srbije Boris Tadić.


 

Rekao je da i dalje traje istraga onih koji su pomagali Mladićevu bijegu ta da će ista istraga biti provedena i o Hadžićevim pomagačima.

“Ne očekujem reakciju nikakvu iz EU-a. Ne radi se tu ni o kakvoj trgovini, već o ispunjenju preuzetih obveza. Znali smo koliko je važno uhićenje Hadžića iako mnogi u Europi nisu znali izgovoriti njegovo ime. Nije bilo nikakvih pritisaka iz Europe. Nas je u uhićenju vodio moralni zakon, to smo napravili zbog sebe i zbog budućnosti suradnje i suživota na ovim prostorima. Pritisci nikad ne urode plodom, oni nemaju efekta, to su iluzije”, rekao je Tadić.

 

“Nakon uhićenja Mladića bilo je informacija da je Srbija godinama znala gdje je Mladić bio. To nije istina. I sada to želim preduhitriti. Srbija nije znala gdje se nalazio Goran Hadžić. Želim odmah preduhitriti sve te spekulacije koje su se već počele pojavljivati”, naglasio je Tadić.

Komentari

komentara