Bradarić: Zakon o prebivalištu na entiteskoj razini je predizborni trik

bradaric5654Delegat u Domu naroda Mehmed Bradarić (SDP BiH) potencijalno usvajanje zakona o prebivalištu i boravištu u RS smatra predizbornim trikom aktualne vlasti u tom entitetu.

Naime, Vlada RS je, na inicijativu predsjednika ovog entiteta, pokrenula proceduru za usvajanje Prijedloga zakona o prebivalištu i boravištu u RS. Poručili su da će zakonski prijedlog Srpske biti povučen iz parlamentarne procedure, ukoliko u međuvremenu budu usvojene izmjene i dopune Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH u Domu naroda Parlamenta BiH. Sjednica državnog Doma naroda na kojoj bi delegati trebali razmatrati izmjene i dopune spomenutog zakona zakazana je za 12. ožujak.

“Radi se o trik priči za vlastitu predizbornu upotrebu, pisanju po vodi… Samo se tupe zubi, jer zakon o prebivalištu na entitetskom nivou nema nikakvu snagu i ne bi se mogao primjenjivati”, poručio je Bradarić.

Ukazujući na potrebu usvajanja izmjena i dopuna državnog zakona o prebivalištu, istakao je da one moraju biti u skladu sa europskim standardima.

“EU inzistira na tom zakonu, koji mora biti harmoniziran s europskim zakonodavstvom”, dodao je Bradarić.

 

HSPF.info

Komentari

komentara