Catherine Ashton: Vraćam se da razgovaram sa liderima i građanima BiH

catherine_ashton

Visoka predstavnica EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Europske komisije Catherine Ashton posjetit će Bosnu i Hercegovinu u srijedu, 12. ožujka.

Sastat će se sa predstavnicima institucija BiH i civilnog društva kako bi razgovarala o trenutnoj situaciji u zemlji, u svijetlu razgovora država članica u narednim sedmicama.

“Vraćam se u Sarajevo kako bih se susrela sa liderima institucija i civilnog društva i čula njihova mišljenja o situaciji u zemlji i načinima pronalaženja rješenja zahtjeva građana, osobito kada je riječ o ekonomskim i socijalnim pitanjima. Važno je da vodstvo Bosne i Hercegovine odgovori na njihove zahtjeve, a Europske unija će pomoći naporima koji će istinski donijeti korist građana BiH”, rekla je Ashton uoči posjete.

Visoka predstavnica će se u Sarajevu susresti sa članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućim Vijeća ministara i entitetskim premijerima, ministrom vanjskih poslova BiH i predstavnicima civilnog društva. Na kraju posjete obratit će se novinarima u srijedu u 16 sati, u prostorijama EU Info centra.

 

HSPF.info

Komentari

komentara