Clinton: Talibane treba uključiti u mirovni proces!

Clinton: Talibane treba uključiti u mirovni proces!Američka državna tajnica Hillary Clinton izjavila je da u cilju stabiliziranja Afganistana u mirovni proces treba uključiti talibane i mrežu Hakani povezanu s Al-Kaidom.


 

 

 

‘Sada moramo usmjeriti pažnju na pakistanske talibane, afganistanske talibane, mrežu Hakani i druge terorističke skupine i pokušati ih uključiti u mirovni proces’, rekla je Clinton na konferenciji za novinare tijekom posjeta Pakistanu.

‘Ali, ukoliko to ne uspije, moramo ih spriječiti da ne počine još više ubojstava nevinih ljudi’, dodala je.

 

Jučer su Clinton i visoki američki vojni i obavještajni dužnosnici uputili oštru poruku pakistanskim čelnicima, tražeći da se odlučnije suprotstave militantima i skupinama poput Hakanija za koje se smatra da stoje iza napada na američke ciljeve u Afganistanu.

Američka državna tajnica se tijekom posjeta Pakistanu osvrnula i na pogibiju bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija i ocijenila da njegova smrt označava ‘početak novog razdoblja’ za libijski narod, obećavši da će SAD podržavati Libiju ‘na putu demokracije’.

‘Smrt pukovnika Gadafija označila je kraj jednog nesretnog poglavlja u povijesti Libije, ali također i početak novog razdoblja za libijski narod’, rekla je Clinton. Izrazila je nadu da će Libijci početi graditi jednu novu demokraciju. (Hina)

Komentari

komentara