Čović: Ne vidim preveliki razlog da budem član Predsjedništva

dragan-covic-ruke‘I prije stranke moja obitelj će odlučivati o tome. Ja sam već rekao da ne vidim preveliki razlog da budem član Predsjedništva, jer sam već jednom bio, ali evo vrijeme u sljedećih mjesec dana će dati odgovor na to pitanje što se tiče Hrvata”, rekao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović za agenciju Patria.

Komentirajući izjave Slave Kukića koji je rekao da će pobijediti Čovića na izborima lider HDZ-a se prvo nasmijao, a onda Kukića prozvao samozvanim političkim analitičarom.

”Nasmijao sam se i neka to bude odgovor na sve. Ne bih komentirao bilo koga pogotovu političke analitičare koji se sami proglase, pa nude sebe u ime države i naroda”, rekao je Čović i dodao kako svatko ima prigodu i do sada je imao.

”Izbori su nešto najlegalnije i najlegitimnije i svako ima pravo kandidirati se. Sve drugo su špekulacije. HDZ će sigurno imati svog predstavnika za člana Predsjedništva i uvjeren sam da će ovoga puta to i biti hrvatski član Predsjedništva”, dodao je Čović.

Rekao je kako je uvjeren da se ožiljci koje su dobili zbog neprincipijelne politike stranaka koje su mislile podvaliti hrvatskom narodu su vraćene i toj stranci i svim građanima BiH.

”To je došlo kao jedan posebna kazna i opomena i mislim da se s takvim eksperimentima dalje neće ići, bez obzira što sebi netko umišljao, ali svakom od nas izbori su pravo mjesto da vidi legitimitet i svoje političke i ljudske vrijednosti”, dodao je Čović.

Podsjećamo, mostarski profesorSlavo Kukić, izjavio je kako će se kandidirati za člana Predsjedništva BiH ukoliko to učini Čović.

”Moje uvjerenje da na toj poziciji ne treba sjediti najotrovniji karcinom za Hrvate u BiH, a to je Dragan Čović. Imam obvezu uraditi sve da spriječim da taj karcinom ne metastazira. I samo da napomenem, samo ako se Čović kandidira za člana Predsjedništva BiH iz reda Hrvata i ja ću odmah. To su moji glavni motivi da se kandidiram”, rekao je Kukić i dodao kako je uvjeren da može dobiti mnogo više glasova od Čovića, jer smatra da postoji veliki broj Hrvata koji podržava njegov način razmišljanja i vođenje pomirljive i umjerene politike.

Inače, osim ove Kukićeve kandidature, jedini je Živko Budimir službeno potvrdio da će se dati u utrku za hrvatskog člana u Predsjedništvu BiH.

bljesak.info

Komentari

komentara