Davor Domazet: Postojanje Hrvatske države ne prihvaćaju anacionalni Jugoslaveni i njihovi međunarodni mentori

U Širokom Brijegu sinoć je  predstavljena je knjiga „Domovinski rat 1991.-1995. strateški pregled” autora admirala Davora Domazeta-Loše. Na samom početku programa predstavljanja knjige nazočne je pozdravio fra Andrija Nikić predsjednik Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” Mostar, koji je biranim riječima govorio o dosadašnjim aktivnostima admirala Domazeta, s težištem na obrazlaganju temeljnih teza o domovinskom ratu.


Predstavljajući knjigu, uz multimedijalnu prezentaciju, admiral Davor Domazet-Lošo je naglasio kako je knjiga iscrpno, slojevito, istraživački utemeljeno i jasno djelo koje obrađuje svako poglavlje, razdoblja i dijelove Domovinskog rata u Hrvatskoj i BiH, s naglaskom na strategiju i suvremeno-tehnološko informacijsko ratovanje.

Domazet je naglasio kako je u Hrvatskoj danas na snazi medijsko i visokopolitičko zamagljivanje istine o hrvatskom oslobodilačkom ratu te da proces stabilizacije hrvatske državnosti , na žalost, još  uvijek nije završen.

Hrvatska ima dosta neprijatelja, a iznutra im pomažu strukture koje se do danas nisu pomirile sa samostalnom i neovisnom hrvatskom državom, koja jest slaba ali je tu. Uz rečeno, admiral Domazet je iznio i vrlo zanimljiv zaključak: „Čim otvorite neki televizijski kanal pred Vama se, a da toga niste svjesni, odvija pravi mali informacijski rat u kojem se oblikuje Vaša svijest”.

-“Operacije Bljesak i Oluja zapanjile su vojne stratege diljem svijeta svojom učinkovitošću i brzinom s obzirom na kompleksnost okružja i samog terena, ograničenost ljudskih i tehničkih sredstava itd. Hrvatskim vojno-oslobodilačkim operacijama narušena je ravnoteža postignuta Versajskim i Jaltskim mirovnim ugovorima što je mnogima u Europi zasmetalo”, rekao je admiral Domazet.

-“Nemojte se uopće čuditi što pojedinci i skupine neskloni stvaranju Hrvatske Države na stup srama pokušavaju razapeti hercegovačke Hrvate. Upravo je na tom prostoru, točnije na Kupreškom i Livanjskom polju te u dolini Neretve, 1992. godine, slomljena kralješnica velikosrpskom ratnom stroju. Upravo s tog prostora su koncem 1994. godine počele i završne vojne operacije u čijoj je završnici deblokiran Bihać i provedena vojno-redarstvena operacije “Oluja”. Naravno, oni to znaju i nikad vam to neće oprostiti”, naglasio je Davor Domazet.

Govoreći o današnjim srpsko-hrvatskim odnosima Domazet je naglasio kako tu ne vidi neke osobite probleme.

-“Srbi jako dobro znaju da su do nogu potučeni u ratu koji su sami započeli. Oni tu činjenicu respektiraju. Međutim, problemi nastaju u režiji anacionalnih Jugoslavena i njihovih međunarodnih mentora, koji čitav ovaj prostor žele vratiti u okvire Jalte. Upravo zbog toga mladoj hrvatskoj Državi se postavljau mnoge zamke”, zaključio je admiral Davor Domazet Lošo na kraju predstavljanja knjige popraćen dugotrajnim pljeskom nazočnih.

Admiral Domazet knjigu je posvetio svojim suborcima i hrvatskim generalima Janku Bobetku, Anti Gotovini, Milivoju Petkoviću, Slobodanu Praljku, Ivanu Čermaku, Mladenu Markaču, Tihomiru Blaškiću, Rahimu Ademiju, Mirku Norcu, Branimiru Glavašu i Željku Sačiću.

Recenzenti knjige su prof. dr. sc. Miroslav Tuđman i prof.dr. sc. Slavko Kulić.

 

Komentari

komentara