Devetnaest godina od pogibije brigadira Tihomira – Tihe Mišića

Devetnaest godina od pogibije brigadira Tihomira – Tihe Mišića Danas, 16. svibnja 2011. godine navršava se devetnaest godina od kako je položio život na oltar Domovine brigadir Tihomir – Tiho Mišić, zapovjednik IV. bojne HVO Općinskog stožera Mostar i jedan od organizatora obrane Mostara i Hercegovine u Domovinskom ratu.


 

 

S ponosom i neskrivenim divljenjem, mi, njegovi suborci i prijatelji čuvamo uspomenu na ovog istinskog hrvatskog domoljuba, časnog čovjeka i ratnika, navode iz Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata HR HB Mostar i Udruge organizatora otpora HVO u BiH.

 

Predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata HR HB Mostar i Udruge organizatora otpora HVO u BiH danas će položiti vijence na njegovom vječnom počivalištu u Ljutom Docu.

 

U Spomenici poginulim pripadnicima Hrvatskoga vijeća obrane stoji da je Tihomir Mišić rođen 25. lipnja 1958. u Ljutom Docu, gdje je pokopan. Završio je srednju školu, radio kao ugostitelj, oženio se i stekao obitelj.

 

Pristupio je HVO-u 18. rujna 1991., zapovijedao Četvrtom bojnom s činom bojnika, posthumno promaknut u čin brigadira. Odlikovan je Spomenicom Domovinskoga rata i Redom Petra Zrinskoga i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom.

 

Danas trg u Mostaru na Balinovcu nosi njegovo ime.

Komentari

komentara