Direktor MMF-a podnio ostavku

Direktor MMF-a podnio ostavku Dominique Strauss – Kahn dao je ostavku na položaj direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), ali poriče optužbe za seksualni napad i pokušaj silovanja sobarice u njujorškom hotelu.


 

MMF je u priopćenju objavio pismo svoga dosadašnjeg izvršnog direktora u kojem on službeno izvještava Izvršni odbor o odluci da trenutno odstupi s položaja.

 

“Dame i gospodo u Odboru, s neizmjernom tugom osjećam se primoranim da danas Izvršniom odboru predam ostavku na mjesto izvršnog direktora MMF-a”, stoji u službenom pismu ostavke, prenio je SkyNews u četvrtak rano ujutro. Strauss – Kahn navodi da su mu u ovom trenutku u mislima supruga, koju “voli više od svega”, njegova djeca, obitelj i prijatelji.

 

Misli i na kolege u MMF-u i na “velike stvari koje su zajedno postigli u posljednje nešto više od tri godine”. “Svima želim poručiti da najsnažnije moguće poričem sve optužbe iznesene protiv mene”, navodi dosadašnji čelnik MMF-a, dodajući kako želi zaštititi instituciju kojoj je časno i odano služio, te da svu svoju snagu, vrijeme i energiju želi posebno posvetiti dokazivanju svoje nevinosti.

 

U priopćenju MMF navodi kako će uskoro objaviti postupak izbora novog izvršnog direktora, a da u međuvremenu privremeno tu dužnost ostaje obavljati John Lipsky.

Komentari

komentara