Dodik: Mostar je najpodjeljeniji grad na svijetu

Dodik: Mostar je najpodjeljeniji grad na svijetuMostar je najpodjeljeniji grad na svijetu. Jasno se vidi linija koja razdvaja hrvatsku i bošnjačku stranu.


 

Osim gradskih službenika, nitko od Mostaraca ne prelazi s jedne na drugu stranu”, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tijekom gostovanja na RTS-u.

 

“Kada je bilo otvaranje onoga mosta, slušao sam anketu na Hrvatskom radiju Mostar i Hrvati su se ponašali kako se to događa negdje daleko od njih. Takvo je stanje u Mostaru i takvo je stanje u BiH”, nastavio je.

 

Upravo je Mostar uzeo kao primjer pokušaja Bošnjaka da uspostave dominaciju u BiH, ali je poručio kako Bošnjacima mora biti jasno da Banja Luka ili Trebinje nikad neće biti “njihovi”.

 

Također, Dodik je uvjeren kako će Republika Srpska jednog dana dobiti neovisnost. “Kako može ostati država u kojoj ne želite biti ili država u kojoj se važne odluke donose preglasavanjem? To jednostavno nije održivo i Republika Srpska će jednoga dana biti neovisna država”, poručio je aktualni predsjednik ovoga entiteta.

 

Izjavio je i kako smatra da bi Republika Srpska, da je samostalna, u EU mogla ući za pet godina, a u ovim uvjetima neće još bar trideset. “Mi imamo priču o nekih 18 vlada i stotinama ministara. U Republici Srpskoj imate jednu vladu i 16 ministara. Sve ostalo je u Federaciji. Federacija troši preko 60 posto bruto nacionalnog dohotka na administraciju, u RS-u je taj postotak 36 “, kaže Dodik.

 

Na kraju se osvrnuo i na ulogu bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića, smatrajući ga najodgovornijim što su Hrvati u BiH postali marginalna skupina.

 

“Toliko je puta bio u Sarajevu, a nikada službeno nije posjetio Mostar. Išao je na ćevape i nije ga bilo briga što se događa s ljudima u Hercegovini. Ali on je prošlost i više nije bitan”, zaključio je Dodik i dodao kako mu je samo žao što Mesić nije “odgovarao za ratne zločine koje je počinio”.

Komentari

komentara