Dodik ne da Izetbegoviću u RS, ovaj žestoko uzvraća: On je rasist!

bakir-izetbegovicPredsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović u petak je nazvao predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika rasistom, najavivši istodobno kako će obilazati sve dijelove BiH bez obzira na to sviđa li se to Dodiku ili ne.

Iz Izetbegovićeva ureda medijima je poslano priopćenje u kojemu stoji kako predsjednik Predsjedništva BiH “najoštrije osuđuje rasističke izjave i prijetnje Milorada Dodika”.

Te su prijetnje sadržane u Dodikovim izjavama nakon posjeta Izetbegovića Doboju i polaganja kamena temeljca za izgradnju tvornice za preradu voća i povrća, azerbajdžansku investiciju vrijednu 40 milijuna eura.

Dodik je izjavio kako Izetbegović “nema što tražiti” na teritoriju RS ukoliko za dolazak u taj entitet nema suglasnost druga dva člana Predsjedništva BiH.

Najavio je kako će ubuduće “biti poduzete mjere da se to spriječi”.

Dodik nije pojasnio što to točno znači, no Izetbegović je to ocijenio kako izravnu prijetnju.

“Predsjedniku entiteta RS poručujemo da predsjedatelj Izetbegović ne namjerava i neće tražiti nikakve dozvole za posjet bilo kojemu dijelu države Bosne i Hercegovine”, stoji u priopćenju iz Predsjedništva BiH.

Predsjedništvo ističe kako je Izetbegović i u Doboju još jednom pozvao na politiku dogovaranja i suradnje a ne svađe, podjela, provokacija i dizanja međunacionalnih tenzija.

“Na žalost Milorad Dodik i ovom svojom nervoznom reakcijom pokazuje da je isključivo on inicijator konflikta i svađe i da svojim potezima najviše štete nanosi upravo onima čije interese navodno štiti i zastupa”, stoji u priopćenju.

HSPF.info/PolitikaPlus

Komentari

komentara