Doris Pack: “Dayton je bio dobar za završetak rata, ali nije lako živjeti s njime”

Europska perspektiva zemalja jugoistočne Europe ostaje otvorena, a proširenje Europske unije nastavlja se, zaključili su u subotu u Dubrovniku sudionici Croatia Summita na raspravi o proširenju.

 


Hrvatski uspjeh poticaj je zemljama jugoistočne Europe i ohrabruje ih u nastojanju da postignu sljedeći stupanj u svojem približavanju europskim integracijama – rekao je ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković.

Da bi se izbjegli problemi u približavanju zemalja regije, kao i “zamor” zemalja članica, nužno je da se sve zemlje drže svojih obveza jer je to jedini način da se ostvari idući krug europskom proširenja, što je naš zajednički interes i zajednički cilj – rekao je Jandrokvić.

Doris Pack, zastupnica u Europskom parlamentu i izvjestiteljica za Bosnu i Hercegovinu, govorila je o tome kako je Europaka unija doživjela neuspjeh u Bosni i Hercegovini. Nismo uspjeli u borbi protiv nekih događaja i političara – rekla je Pack. Dayton je bio dobar za završetak rata, ali nije lako živjeti u skladu s njime – dodala je. (Hina)

 

Komentari

komentara