Dr.sc. Zoran Tomić: Neću biti na čelu trećeg HDZ-a

Burno je ovih dana na političkoj sceni u BiH. Netom izabranu Federalnu Vladu, čiju legitimnost osporava hrvatski blok HDZ-a BiH i HDZ-a 1990., potresla je prva kriza.

 


 

Nezadovoljan kadrovskim rješenjima predsjednika HSP-a BiH Zvonka Jurišića, potpredsjednik ove stranke Josip Perić prijeti povlačenjem iz Vlade federalnog ministra financija Ante Krajine te samim time rušenjem Vlade Federacije BiH.

Paralelno s dramom u HSP-u BiH odigravala se drama i u HDZ-u BiH. Kao bomba je odjeknula vijest iz Hercegovine, a koju je plasirao Dnevni list, kako se osniva treći HDZ u Bosni i Hercegovini. Prema prvim informacijama treći HDZ bi trebao nositi naziv HDZ Ljubuški.

Nema govora o formiranju trećeg HDZ-a. Dio političkih protivnika iskoristio je izbore unutar općinske organizacije HDZ-a Ljubuški kako bi plasirao priču o odvajanju nezadovoljnog dijela članova unutar općinske organizacije u novu stranku. Cijelu famu oko formiranja novog HDZ-a treba sagledati u kontekstu formiranja vlasti i Vijeća ministara na razini BiH te jeftinih političkih spinova sa strane Zlatka Lagumdžije i njegova SDP-a- kazao je za Dalmacija News pomoćnik načelnika općine Ljubuški Ivan Herceg.
Kao mogući lider HDZ-a Ljubuški spominjao se mostarski profesor dr. Zoran Tomić.

Mislim kako od toga nema ništa, analizirajući odakle dolaze takve inicijative tvrdim kako je to još jedna neozbiljna priča, još jedna najava. Što se tiče mene, ne mogu me dovesti u nikakav kontekst takve priče. Ne ulazim u nikakav treći HDZ. Ja sam sveučilišni profesor, uglavnom politički neovisan – izjavio je dr. Tomić.

 

(ABCportal.info / hspf.info)

Komentari

komentara