Fahrudin Radončić: Što će SDP u koaliciji sa ustašama?!??

Predsjednik SBB BiH Fahrudin Radončić, smatra da dogovor o parlamentarnoj većini ne će biti postignut do listopada, i to, zbog toga što je nova vlast FBiH formirana pod utjecajem “državne mafije.”


“Što će SDP u koaliciji sa jednom ustaškom strankom koja se zove HSP?! Što će SDP kao socijaldemokratska opcija u koaliciji sa jednom nacionalnom partijom SDA, koja je uništila narod?!”, upitao se Radončić u intervjuu za Nezavisne novine, naglasivši da je federalna Vlada pokazala da nema velikih ideja, razvojnog koncepta i viziju da riješi veoma važna pitanja unutrašnjeg duga, stranog zaduživanja, nezaposlenosti i smanjivanja korupcije.

Govoreći o formiranju vlasti na nivou BiH, Radončić je rekao da nigdje u svijetu ne postoji primjer da je izabran “glineni golub” u vidu mandatara koji bi trebao napraviti koaliciju koju predsjednici pobjedničkih stranaka ne mogu ili ne žele napraviti.

On je naglasio da je najbolja opcija da se koalicije iz entiteta piramidalno dignu na razinu BiH i da izborni pobjednici naprave Vijeće ministara BiH koji u sebi mora sadržati potpunu participaciju legitimnih hrvatskih izbornih pobjednika, a ne marionetskih stranaka.

“Dakle, najbolja opcija su dvije entitetske većine plus dva HDZ-a”, ocijenio je Radončić.

Prema njegovom mišljenju, izvanredni izbori u BiH jedini su pravi izlaz, jer izborni pobjednici ni gotovo devet mjeseci od općih izbora nisu uspjeli formirati novi saziv Vijeća ministara BiH. On smatra da bi na izvanrednim izborima birači glasali drugačije u odnosu na prethodne izbore, te da “SDP i SDA sigurno ne bi dobili ovoliku podršku”

 

Komentari

komentara