Fehim Škaljić podnio ostavku na mjesto predsjedavajućeg Zastupničkog doma FBiH

fehim-skaljic0106Fehim Škaljić podnio je pismenu ostavku na funkciju predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH i traži da se o tome, što prije, izjasni Zastupnički dom, te otpočne procedura za izbor novog predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

– Kao zastupnik i član Kluba Saveza za bolju budućnost BiH izabran sam na funkciju predsjedavajućeg ovog uvaženog Doma. Člankom 38. Poslovnika Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH predviđeno je da klubovi zastupnika predlažu, iz reda zastupnika, predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Takva procedura provedena je prilikom mog izbora na ovu funkciju. Obzirom da u Ustavu Federacije BiH i Poslovniku Zastupničkog doma Parlamenta FBiH ne postoji eksplicitna odredba o prestanku obavljanja dužnosti predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, u skladu s pravnom analogijom i Odlukom Saveza za bolju budućnost BiH o izlasku iz parlamentarne većine na razini Federacije BiH, podnosim ostavku na funkciju predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

– Tražim, da se o ostavci, što prije, izjasni Zastupnički dom te otpočne procedura za izbor novog predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, navodi Škaljić u pismenoj ostavci upućenoj predsjednicima klubova zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Izvor: Fena

Komentari

komentara