Forumi džihadista: Nevjerica, bijes, prijetnje

Forumi džihadista: Nevjerica, bijes, prijetnjeNevjericom, bijesom i prijetnjama Sjedinjenim Državama reagirali su u ponedjeljak komentatori na internetskim stranicama džihadista pri objavi smrti najtraženijeg terorista na svijetu Osame bin Ladena.


Prema prijevodima na engleski što su ih objavili američki instituti SITE i Jihadology, komentatori su šokirani viješću da je utemeljitelja terorističke mreže Al Kaide, koji se skrivao u Pakistanu, ubila specijalna američka postrojba.

“Ako je to istina, to je sramota za pakistanski narod koji nije uspio zaštiti islamskog junaka”, napisao je jedan komentator i zaključio “To je crn dan za sve nas”.

“Dao Bog da je obavijest lažna”, napisao je drugi i dodao: “ako je pak istina, to je katastrofa”.

Na forumu Šumuh al-islam, neki je komentator napisao da će “lavovi će ostati lavovi i nastaviti stopama Bin Ladena. O Alahu, neće Amerika znati što je sigurnost sve dok je ne budemo imali u Palestini”.

“Ako je vijest točna, hvala Alahu što ga Amerika nije uspjela uhvatiti živog. Inače bi ga ponizili kao i Sadama Huseina (svrgnutog iračkog predsjednika). Barem će mu se ispuniti najveća želja, da umre kao mučenik”, jedan je od komentara na stranici džihadista.

Radosne reakcije Njujorčana i stanovnika Washingtona na objavu smrti Bin Ladena drugi je komentator ovako opisao: “smiješna je ta njihova radost. Slavite tu vijest koliko god želite, nevjernici. Jer malo vam je vremena ostalo. Jer stići će vas stvarnost i poklopiti po glavi”.

Jedan je komentator u nevjerici napisao da su “Amerikanci ubili bin Ladena kako bi stvorili dobru izliku za povlačenje iz Afganistana”.

Komentari

komentara