Francuska: Dvije žene optužile su ministra za seksualni napad

Francuska: Dvije žene optužile su ministra za seksualni napadFrancusku potresa novi seksualni skandal nakon što su dvije žene pokrenule sudski spor protiv ministra iz redova predsjednika Sarkozyja, piše Guardian.


 

 

Ministra javnih radova, Georgesa Trona (52), zaposlenice stare 34 i 36 godina optužile su za seksualno napastovanje. Tron, koji je i gradonačelnik grada Draveila, navodno ih je napastovao između 2007. i 2010. godine. Tvrde da ih je Tron masirao, a zatim bi im dignuo haljine i gurnuo ruku ispod gaćica. Zlostavljanje se ponavljalo pa su obje pale u depresiju i pokušale se ubiti. Svoje traume odlučile su ispričati nakon uhićenja Dominiquea Strauss-Kahna.

 

– Kada sam vidjela da obična sobarica može prijaviti jednog Dominiquea Straussa-Kahna, sama sam sebi rekla kako ni ja nemam pravo šutjeti – kazala je jedna od njih listu La Parisien.

 

Tron je već izvijestio premijera Francoisa Fillona da su protiv njega uložene tužbe. On, naravno, ima svoje tumačenje po kojem je riječ o pokušaju dviju žena koje su izgubile posao u vijećnici da i same izvuku neki profit iz slučaja bivšeg čelnika MMF-a.

 

Georges Tron (53) ušao je u francuski parlament 1993. godine. Gradonačelnik Draveila je od 1995. godine, a pripadnik je Sarkozyijeve konzervativne stranke UMP. Navodi da je prijava protiv njega čin osvete te da se žene koje su ga prijavile inače “kreću u ekstremno desničarskim krugovima, odnosno kontaktiraju s ljudima s kojima je on u sukobu”.

Komentari

komentara