Francuska planira veće poreze za najbogatije

 

Francuska će se u planiranom povećanju poreza za bogate usredotočiti na one koji zarađuju više od milijun eura na godinu, najavila je ministrica za proračun Valery Pecresse.


 

 

Ti su planovi dio paketa mjera za smanjenje deficita koji će biti predstavljen 24. kolovoza budući da raste pritisak na Francusku da ubrza napore u tom smjeru.

 

Budući da vladu desnog centra u travnju iduće godine čekaju opći izbori, procjenjuje se kako će mjere biti usmjerene na ukidanje poreznih olakšica, a ne na rezanje troškova, kako bi se postigle ciljane uštede od pet do 10 milijardi eura.

 

Povećat će se porezna opterećenja za najbogatija kućanstva, rekla je Pecresse za BFM radio.

 

Vlada radi na doprinosu poreznih obveznika koji zarađuju više od milijun eura godišnje, objasnila je ministrica, dodajući da još nije jasno hoće li porez izravno plaćati pojedinci ili kompanije koje isplaćuju njihove plaće. Za sada ništa nije definitivno, dodala je Pecresse.

 

Maurice Levy, izvršni direktor tvrtke za oglašavanje Publicis, napisao je u utorak u prilogu za pariški list Le Monde da se slaže s iznimnim (fiskalnim) doprinosom bogatih francuskom programu smanjenja deficita, javlja Hina.

 

 

hspf.info

Komentari

komentara