Gadafi bježi u Tunis

 

Libijski lider Moamer Gadafi priprema se da s obitelji napusti Libiju i ode u izgnanstvo u Tunis, rekli su danas američki dužnosnici televiziji NBC, pozivajući se na obavještajne informacije.


 

 

Dužnosnici nisu mogli dati nijedan drugi detalj, poput uvjeta ili vremena Gadafijevog odlaska, navodi ova televizija i ističe da ne postoji garancija da će Gadafi slijediti taj plan dokraja.

 

U Tripoliju je jutros odjeknulo najmanje sedam snažnih eksplozija u blizini glavnog kompleksa libijskog lidera Gadafija Bab el-Azizija, dok su grad nadlijetali zrakoplovi NATO-a.

 

Stanovnici libijske prijestolnice rekli su AP-u da su se najmanje tri eksplozije čule na putu koji vodi do zračne luke, dok očevici navode da su se na meti zrakoplova Alijanse našli centar Tripolija i istočno predgrađe Tadžura.

 

Pobunjenici nastoje da presijeku linije opskrbe Tripolija iz Tunisa na zapadu i Gadafijevog rodnog grada Sirta na istoku, a jučer su priopćili da su osvojili rafineriju u luci Zavija, 40 kilometara zapadno od Tripolija, kao i grad Garijan, 80 kilometara južno.

 

hspf.info

 

Komentari

komentara