Gadafijev stroj za ubijanje: Sa 19 godina smaknula je 11 ljudi

Gadafijev stroj za ubijanje: Sa 19 godina smaknula je 11 ljudiOna ima 19 godina i Gadafijev je stroj za ubijanje. Nisreen Mansour al Forgani priznala je da je ubila više od 11 zarobljenih pobunjenika iz bliza, potpuno hladnokrvno bez da je trepnula okom.


 

 

 

Sada leži u pobunjeničkoj bolnici lancima zavezana za krevet. Strepi od odmazde. Ona je jedna od tisuću djevojaka koje je pukovnik Moamer Gadafi unovačio u svoju miliciju. Nisreen tvrdi kako je ubijala pod pritiskom i velikim prijetnjama. Za Daily Mail je kazala kako su je i seksualno zlostavljali stariji časnici, a jedan od njih bio je i zapovjednik elitnih trupa koje su čuvale Gadafija. Njenim pričama vjeruju liječnici, ali i neki pobunjenici tako da je njezina situacija neizvjesna.

U vojsci je završila na nagovor majčine prijateljice Fatme al Dreby nakon što je napustila školu kako bi se brinula za teško bolesnu majku. Iako se njezina obitelj bunila protiv toga, Fatma je bila uporna i na kraju je odvela Nisreen u kamp za obuku mladih djevojaka ubojica. Nisreen su obučili za snajperista. Ističe kako su ih u vojsci plašili raznim pričama samo kako djevojke ne bi bježale. Fatma koja ju je odvela od kuće bila je zaluđena režimom Gadafija.

– Govorili bi mi da ubijem svakoga tko kaže nešto protiv pukovnika pa makar se radilo i o mojoj majci. Svaki dan u ured je dovodila djevojke koje su silovali časnici i ja sam bila jedna od njih. Prijetili su mi smrću ako bih nekome rekla za to – opisuje svoje dane u vojsci Nisreen.

Zarobljene pobunjenike ubijala je u dvorištu zatvora u kojem su ih držali. Tvrdi kako je pokušavala sve samo da ih promaši, no vojnici su joj tada rekli da će ju morati ubiti ako ih ne smakne. Po završetku smaknuća koja su trajala nekoliko dana Nisreen je uspjela pobjeći iz kompleksa gdje su je držali. Skočila je s drugog kata i slomila nogu, a na ulici ju je još udario i kamion. Unatoč tome nekako je smogla snage i udaljila se od vojnog kompleksa. Spasili su je antigadafijevske snage i odvele ju u džamiju.

Komentari

komentara