Gotovo polovica Grka protivi se reformama

ovo polovica Grka protivi se reformamaGotovo polovica grčkih glasača želi da parlament odbaci paket oštrih gospodarskih reformi na koje je grčka vlada pristala u zamjenu za drugi paket međunarodne pomoći kako bi izbjegla insolvetnost.


 

Rezultati ankete, objavljeni u nedjeljnom izdanju lista To Vima, pokazali su da glasači žele i prijevremene izbore kako bi smijenili vladu premijera Goergea Papandreoua. Istraživanje je provedeno prije no što je Papandreou proveo rekonstrukciju svoje vlade.

 

Europska unija i MMF reformama uvjetuju novu pomoć Grčkoj zajmom od 120 milijardi eura, potrebnih kako bi ta zemlja izbjegla stečaj i osigurala financiranje svojih potreba do kraja 2014. U anketi je sudjelovalo 1208 birača a 47,5 je reklo da želi da parlament odbaci paket reformi i Grčka održi prijevremene izbore. Samo je 34,8 posto ispitanih bilo za reforme.

 

Constantinos Routzounis, voditelj agencije za ispitivanje javnog mišljenja Kapa Research, rekao je da Grci nisu protiv štednje po sebi nego misle da su reforme nepravedno usmjerene na siromašne dok su u njima razmjerno bezbolno prošli oni koji izbjegavaju porez i korumpirani političari.

 

Komentari

komentara