Helez u Vukovaru: Znaju li organizatori koga ugošćuju?!

 

Nezakonito izabrani Federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez, član stranke, koja je provela majorizaciju Hrvata u F BiH, koji će ostati upamćen po izjavi kako strankama koje predstavljaju većinsku izbornu volju bh Hrvata dva HDZ-a, neće dopustiti ulazak u vlast u Srednjebosanskoj županiji, sutra će boraviti u Vukovaru na poziv Udruge maloljetnih dragovoljaca domovinskog rata Hrvatske.


 

 

Programom posjete, između ostalog, predviđeno je odavanje počasti i polaganje vijenaca na Memorijalnom groblju Vukovar, te  sudjelovati u radu okruglog stola o temi „Prava djece u Europi i pravo na obranu“, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću tzv. Vlade FBiH.

 

Počast ubijenim Hrvatima u Vukovaru odati će čovjek koji je za svog pomoćnika odabrao Besima Hadžić, koji je tijekom rata bio zapovjednik logora Gimnazija u kojemu su ubijani i zlostavljani zatočeni bugojanski Hrvati. I dok je Hodžić sudjelovao u premlaćivanju zarobljenih Hrvata za vrijeme rata, o čemu je  nedavno posvjedočio Gordan Raič koji je pukom slučajnošću preživio bugojanske kazamate, dotle je ministar Helez osobno u vrijeme mira premlatio jednoga stražara u bolnici u krugu medicinskog centra u Bugojnu, o čemu postoji podignuta optužnica koja je završena izvansudskom nagodbom.

 

Isti taj nasilnik Zukan Helez pozvan je sudjelovati  na okruglom stolu o „Pravima djece u Europi i pravo na obranu“.

 

Isti onaj Helez čije je ministarstvo ovih dana na desetine mrtvih branitelja proglasilo lažnim invalidima. Znaju li to oni koji su ga pozvali u Vukovar- maloljetni dragovoljci domovinskog rata Hrvatske?! (R. I./Dnevnik.ba)

 

hspf.info

 

Komentari

komentara