HNS: Imamo kadrove za RTV kanal na hrvatskom jeziku!

 

“Hrvati u BiH imaju kadrove za RTV kanal na materinjem jeziku u okviru Javnog RTV sustava BiH i sposobni su taj projekt iznijeti u svakom pogledu, kako tehnički, tako i novinarski” – izjavio je rukovoditelj Odjeljenja za kulturu, sport, medije i informacije Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Ivan Baković.


 

 

Baković je rekao kako nisu točne tvrdnje da za projekt RTV kanala na hrvatskom jeziku problem predstavljaju kvalitetni kadrovi.

 

Govoreći o zahtjevu političkih predstavnika hrvatskog naroda i HNS-a o pokretanju RTV kanala na hrvatskom jeziku u BiH, Baković je rekao kako nisu točne tvrdnje da za taj projekt problem predstavljaju kvalitetni kadrovi.

 

On je kao neargumentirane odbacio spekulacije da Hrvati nemaju dovoljno kvalitetnih novinara.

 

Prema njegovim riječima, nakon otvaranja fakulteta novinarstva pri mostarskom Sveučilištu i pojave velikog broja radio-stanica od 1991. godine, Hrvati u BiH imaju dovoljno novinarskog i tehničkog kadra za formiranje RTV kanala na hrvatskom jeziku u okviru Javnog RTV sustava BiH.

 

“Kad je riječ o RTV kanalu na hrvatskom jeziku pravo pitanje je koliko to vrijedi, a ako su sve političke stranke s hrvatskim predznakom suglasne da je to strateški nacionalni interes hrvatskog naroda u BiH, onda taj projekt nema cijenu i nije važno košta li 10, 20 ili 120 milijuna maraka”, rekao je Baković za Avaz i dodao kako novac za ovaj projekt mora biti iznađen.

 

hspf.info

 

Komentari

komentara