Hoće li Mladić dočekati presudu?

Hoće li Mladić dočekati presudu?Zdravstveno stanje srebreničkog krvnika i ratnog zločinca Ratka Mladića vrlo je loše i život mu je ugrožen. Statusna konferencija u procesu protiv njega prošlog je četvrtka kasnila oko dva sata jer je Mladić kolabirao u svojoj ćeliji.


 

 

 

Stražari su ga jedan sat vraćali u život, a zatim mu pomagali da se obuče i da sjedne na optuženičku klupu, piše Dnevni avaz pozivajući se na izvor u Haagu.

Mladić je ozbiljno bolestan. Moždani udar je ostavio traga, a ponašanje za koje su svi bili uvjereni da je gluma pokazuje se stvarnim. Svi u Haagu i pritvorskoj jedinici su u panici. Mladić vrlo često halucinira, doziva suprugu i stječe se dojam da s njom razgovara, piše Avaz.

Tribunal će učiniti sve što može da bi se Mladića održalo na životu, a i udovoljit će zahtjevu njegova odvjetnika da ga pregledaju liječnici iz Srbije. Mnogi smatraju da je Srbija odigrala još jednu političku utakmicu te ga, neupotrebljivog za suđenje, isporučila Haagu.

Žene iz udruge Majke Srebrenice vjeruju da se namjerno čekalo s Mladićevim izručenjem do njegove samrti. Srbija je izručenjem ispala korektna i pravna država u očima svjetske javnosti, koja nikada nije gledala bol i patnju majki ubijene djece, a kriva je koliko i sam Mladić, rekla je Hatidža Mehmedović iz udruge.

Komentari

komentara