Hrvatska slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti!

Cijeli državni vrh okupit će se tradicionalno u Kninu na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

Prije osamnaest godina na današnji dan 4. i 7. brigada HV-a ušle su u Knin, a nekoliko sati kasnije pojavio se i predsjednik Franjo Tuđman i s tvrđave se opet zavijorila hrvatska zastava. U spomen na tu pobjedu, ali i na brojne branitelje koji su dali svoj život, u Kninu će se i danas okupiti državni vrh. Doći će i generali Gotovina i Markač koji su oslobođeni optužbi za ratni zločin u Haagu. Predsjednik Josipović prije nekoliko dana, uručujući odlikovanja i promaknuća vojnicima osvrnuo se na Oluju.

“Zaista našoj slobodi i demokraciji niti jedan događaj nije doprinio kao pobjeda u Domovinskom ratu i osiguranje naše neovisnosti”, rekao je tada Josipović.

Za ministra obrane Antu Kotromanovića Oluja služi na ponos svima.

“Ove godine sam posebno ponosan zato što smo skinuli stigmu s Oluje. Oslobodili smo naše generale u Haagu, i Gotovinu i Čermaka i Markača i to nam daje dodatnu vrijednost. Sad smo čisti kao suza, ne može nam nitko reći da smo radili nevojničke stvari. U četiri dana napravili smo ono što smo i koliko mogli, sami, samostalni, s našim snagama. Mi se toga ne sramimo, ne bojimo se i uvijek ćemo slaviti Oluju na primjeren način”, kaže Kotromanović.

MEDIA SERVIS

Komentari

komentara