HSP AS uzvraća: Vide li se nacionalni interesi Hrvatske bolje iz Bruxellesa?

Rudolf-DvorskiU ime HSP AS priopćenje hrvatskim medijima povodom napuštanja stranke i članstva u HSP AS od strane Ruže Tomašić uputio je dopredsjednik stranke i zadarski dožupan Rudolf Dvorski, prenosimo ga u cijelost.

Ponajprije izražavamo žaljenje što je dosadašnja predsjednica HSP AS Ruža Tomašić dala ostavku na mjesto predsjednice stranke i ujedno istupila iz HSP AS. Ako je to napravila zbog toga da politiku i stranku prepusti mlađim ljudima kao što je u više navrata i sama najavljivala trebalo bi joj zapljeskati zbog hrabrosti iako je bilo i boljih načina da se to napravi. Tomašić je svojom čestitošću i požrtvovnošću te britkim izjavama u hrvatskoj javnosti stekla zavidan ugled, što se potvrđivalo i njezinim uspjehom na izborima, ali i dobrom reputacijom koju ima u hrvatskom narodu, te naravno, u stranci kojoj je od osnutka bila na čelu.

No, odmah moramo izraziti i žaljenje zašto kao predsjednica stranke nije učinila više na tomu da se nesporazumi i razilaženja u mišljenjima, o kojima u svojemu priopćenju govori, ne riješe tamo gdje je tomu mjesto, tj. unutar same stranke. Umijeće dijaloga, razmjene stavova i misli, te iznošenje argumenata bitne su stvari u svakoj suradnji na bilo kakvom zajedničkom projektu, a osobito ako se želi zaista učiniti nešto značajno u zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa, kao što ona navodi. Kao predsjednica stranke imala je mandat svih članova stranke da stranku vodi u najboljem mogućem smjeru i sukladno svojem uvjerenju, a u dijalogu s drugim članovima, osobito s onima iz predsjedništva stranke. Iz toga mandata ujedno prozlazi i odgovornost da to učini što bolje. Stoga ovo njezino priopćenje još više iznenađuje, jer izgleda kao da se radi o nekomu običnom članu u stranci, koji nije imao nikakvog utjecaja na donošenje stranačkih odluka.

Ulaženje u raspravu o tvrdnjama koje Tomašić iznosi smatramo da nema puno smisla, jer se takve stvari raspravljaju ozbiljnim i argumentiranim dijalogom, a ne površnim lamentiranjem preko medija. No, nijekati brigu za nacionalne interese stranci kojoj je do danas bila na čelu, u najmanju je ruku neshvatljivo i proturječno, jer što je onda ona radila sve ove godine? Ali i nepošteno prema brojnim članovima stranke koji su iskreno i predano radili upravo na nacionalnim interesima, ali ujedno i pomažući samoj stranci te ukupnom imidžu i pobjedi predsjednice. Ovaj čin napuštanja vlastite stranke u trenutku kad su ozbiljno ugroženi hrvatski nacionalni interesi i kad je nužno da se umjesto neprestanih podjela konačno snažno povežu sve čestite domoljubne snage, ne čini nam se kao izraz brige za nacionalne interese, jer je očito tko će imati od toga koristi. Ali možda se naši nacionalni interesi iz Bruxellesa bolje vide?

Na koncu želimo dodati, koliko god njezina ostavka na mjesto predsjednice i napuštanje stranke HSP AS bio gubitak za našu stranku, učinit ćemo sve da stranka iz toga iziđe još snažnija, osobito tako što ćemo poticati da se i u široj hrvatskoj javnosti profilira više kvalitetnih ljudi kojih u HSP AS imamo jako puno, a ne da i naša stranka, poput većine u RH, podlegne modelu tzv. „one man show“, tj. „Stranka, to sam ja!“

A Tomašić zahvaljujemo na svemu što je učinila za našu stranku te joj želimo svu sreću u njezinom daljnjom privatnom i javnom životu i djelovanju, osobito u obrani nacionalnih interesa!

HSPF.info

Komentari

komentara