Interpol: Nestanak malezijskog zrakoplova nije povezan s terorizmom

Malaysia.airlines.b747-400.9m-mph.arp1_

Nestanak zrakopolova Malaysia Airlinesa nije povezan sa terorizmom, izjavio je glavni tajnik Interpola Ronald Noble.

“Što više informacija dobijamo skloniji smo ideji da to nije bio teroristički incident”, istakao je Noble na konferenciji za novinare u Lyonu, piše CNN.

Među dokazima je informacija koju su objavili malezijske vlasti da je jedno odvoje ljudi koji su putovali s ukradenim pasošem, Iranac, pokušavao doputovati do svoje majke koja je u Njemačkoj. Također, ne postoje dokazi koji sugeriraju da je to dvoje putnika bilo povezano s bilo kojom terorističkom organizacijom, tvrde malezijski istražitelji.

“Dva putnika koja su upitna ušla su u Malezije koristeći validne iranske pasoše, ali koristili su ukradene austrijske i talijanske pasoše kako bi se ukrcali na nestali malezijski zrakoplov”, rekao je Noble.

Riječ je o putnicima Pouriaju Nouru Mohammadiju (18) i Delavaru Seyedu Mohammadu Rezai (29).

Za Mohammadija se vjeruje da je pokušao otputovati u Njemačku svojoj majci. Iz malezijske policije istaknuto je da on nije predstavljao nikakvu prijetnju jer su izvršili sve provjere.

“Provjerili smo pozadinu svega. Provjerili smo ga i s drugim policijskim organizacijama i vjerujemo da nije bio član niti jedne terorističke grupe”, rekao je glavni inspektor malezijske policije Khalid Abu Bakar.

 

HSPF.info

Komentari

komentara