Ivan Del Vechio novi hrvatski veleposlanik u BiH

Novoimenovani hrvatski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Ivan Del Vechio predao je u ponedjeljak u Sarajevu vjerodajnice predsjedatelju Predsjedništva BiH Željku Komšiću najavivši tom prigodom dodatni rad na unapređenju ukupnih odnosa dviju država.

Kako je priopćeno iz Predsjedništva BiH, Komšić je novom hrvatskom veleposlaniku poželio uspješnu misiju i iskazao nadu da će se i dalje nastaviti dobra suradnja dviju prijateljskih i susjednih zemalja u obostranom interesu.

Komšić i Del Vechio razgovarali su o bilateralnim odnosima dviju zemalja, približavanju Bosne i Hercegovine euroatlantskim integracijama, razvijanju ekonomskih odnosa te stanju u regiji.

Istaknuto je kako je potrebno naći rješenja za otvorena pitanja između dviju zemalja, a posebice na planu imovinsko-pravnih odnosa i pitanja granice.

Komšić je potvrdio kako BiH ima dva neupitna cilja, ulazak u Europsku uniju i NATO ističući kako su iskustva Hrvatske u ovim procesima veoma važna za BiH.

Veleposlanik Del Vechio je prenio kako Hrvatska želi produbiti dobrosusjedske odnose te kako je njen strateški cilj da sve zemlje iz regije zapadnog Balkana budu što prije članice EU-a. U tom je kontekstu Del Vechio kazao kako će raditi na konceptu regionalnog povezivanja Hrvatske i BiH na dobrobit građana obje zemlje.

Izvor: HINA

Komentari

komentara