Ivica Dačić dobio mandat za formiranje Vlade Srbije

 

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je u četvrtak da je dao mandat čelniku Socijalističke partije Srbije Ivici Dačiću za formiranje Vlade Srbije.


 

 

Nikolić je na konferenciji za novinare u Predsjedništvu Srbije, nakon sastanka sa delegacijom SPS-a predvođenom Dačićem, rekao da ga je koalicija SPS-PUPS-JS uvjerila da ima parlamentarnu većinu.

 

“U toj većini će biti SNS i URS i vjerojatno neki drugi predstavnici manjina građana u Skupšini Srbije koji čekaju da najprije ova koalicija osigura dovoljnu većinu”, rekao je NIkolić.

 

Osim Dačića, kod predsjednika Srbije razgovarali su  Slavica Đukić Dejanović, Žarko Obradović, Jovan Krkobabić, Dragan Marković Palma. U delegaciji nije bio Milutin Mrkonjić, javlja B92.

 

Prethodno je predsjedništvo SPS-a odlučilo da Dačić od Nikolića zatraži mandat za formiranje vlade.

 

Dačić je dobio mandat za sastavljanje vlade na Vidovdan, jedan od najkotroverznijih datuma u srpskoj povijesti kada je, između ostalog, 1989. njegov bivši mentor Slobodan Milošević održao govor na Gazimestanu u kojem je prijetio oružanim bitkama, a 12 godina poslije, na isti datum isporučen je Haaškom sudu.

 

Predsjednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović, rekao je za B92 da se Ivica Dačić tijekom pregovora o vladi ponio neodgovorno i da je provocirao LDP kako bi dobio “alibi” za prelazak na stranu Srpske napredne stranke.

 

“Dačić je dva mjeseca provocirao LDP i mene, kako bi dobio alibi za odlazak na Nikolićevu stranu, što mislim da je neodgovorno i prema Nikoliću i Tadiću. Ono što je radio prije četiri godine Košutnici, sada radi Tadiću. To je neodgovorno, ali to je nažalost dio naše stvarnosti”, rekao je Jovanović, gostujući u vijestima B92.

 

Ujedinjeni regioni Srbije su priopćili da još nisu donijeli odluku o ulasku u bilo koju vladu, i poručili da od URS-a matematički ne zavisi formiranje nijedne vlade,tko god da je bude vodio. Ta stranka navodi i da je “laž” tvrdnja Dragana Đilasa, da su tražili sve ekonomske resore.

 

Pregovori o formiranju Vlade Srbije traju već više od 50 dana. (slobodnaevropa.org)

 

HSPF.info

 

Komentari

komentara