Iz SDP-a BiH odbacuju optužbe za nepotizam

 

Nakon što se javnost počela baviti problemom nepotizma u aktualnoj vlasti, oglasila se i Socijaldemokratska partija BiH.


 

 

Podsjetimo, njezin premijer Vlade, Nermin Nikšić, imenovao je rođenog brata za direktora javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH.

 

„Nikada niti jedan pojedinac neće biti predložen od strane SDP-a za obnašanje bilo koje dužnosti zato što je nečiji srodnik ili prijatelj“, stoji u priopćenju Nikšićeve stranke.

 

Ima mjesta i za gradonačelnikovog sina

 

Ipak, dodaju, činjenica da je neko srodnik ili prijatelj nekom iz SDP-a ne može biti ni prepreka za njegovo imenovanje, ako je kvalificiran.

 

„To što je netko nekome srodnik ili prijatelj ne smije biti ni privilegija ni kazna. Ključni kriterij za ocjenjivanje bilo čijeg rada isključivo zakonitost, njegov rezultat, stručnost i profesionalno iskustvo. U dosadašnjim imenovanjima ništa što je protivno zakonu, posebno Zakonu o sukobu interesa, nije učinjeno, niti će u budućem radu biti.

 

Pozivamo sve da zajedno sa nama vrše kontrolu svih kadrova isključivo na temelju rezultata njihovog rada“, kažu u SDP-u.

hspf.info

 

Komentari

komentara