Javni mediji u BiH na hrvatskom jeziku – stanje i perspektive

U petak, 29. srpnja 2011. godine, je u Mostaru održan sastanak Odjela za kulturu, medije, sport i informiranje Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH.

 


 

Na sastanku je razmatran plan rada Odjela koji je predložen i usvojen na 2. sjednici Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH.

U sadašnjoj fazi rada Odjela težište je stavljeno na analizu stanja u oblastima iz djelokruga rada Odjela, trenutnih zakonskih rješenja na svim razinama, postojećih institucija i ustanova iz ovih oblasti, te na izradu prijedloga institucija i ustanova od posebnog nacionalnog interesa iz oblasti u djelokrugu rada Odjela.

Ovo uključuje analizu stanja u područjima medija (TV program na hrvatskom jeziku, radio, internet, tisak), kulture, knjižničarske i arhivske djelatnosti, zaštite kulturno-povijesnog i prirodnog naslijeđa i područja sporta.

Postupajući po zaključcima Predsjedništva i Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH na sastanku Odjela za kulturu, medije, sport i informiranje dogovorene su aktivnosti oko organizacije okruglog stola radnog naziva „Javni mediji u BiH na hrvatskom jeziku – stanje i perspektive”, koji će biti organiziran u sklopu obilježavanja 18. obljetnice Hrvatske republike Herceg Bosne (28. kolovoza 2011.).

Okrugli stol bi, uz sudjelovanje stručnjaka iz ove oblasti, predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti u BiH i ostale zainteresirane javnosti, trebao dati smjernice za djelovanje kad je u pitanju sektor javnog informiranja na hrvatskom jeziku, uključujući i pitanje RTV kanala na hrvatskom jeziku.

Komentari

komentara