Kardinal Puljić: Bosnom i Hercegovinom se širi mržnja, vrlo sam zabrinut

kardinal-puljic-politicari1226Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić pozvao je u četvrtak vlasti u Bosni i Hercegovini da osiguraju poštivanje ljudskih prava koja moraju biti neupitna a istodobno je iskazao zabrinutost općim stanjem u toj zemlji opterećenim mržnjom.

“Vrlo sam zabrinut nabojem mržnje koja tinja na brojnim razinama. Na mržnji i isključivosti ne gradi se pravedno društvo i međusobno povjerenje i pomirenje”, kazao je kardinal Puljić pred uzvanicima na božićnom primanju što ga je po tradiciji priredio u Sarajevu.

U nazočnosti predstavnika vjerskih zajednica u BiH te dužnosnika u tijelima vlasti na različitim razinama kardinal Puljić je kazao kako je Božić povod za ponovno zbližavanje među ljudima kako bi zajednički gradili i čuvali istinske vrednote.

Među najvažnijima, kako je kazao Puljić, jeste obitelj kao temelj svakog društva.

“Zato pozivamo odgovorne domaće i svjetske čelnike, neka učine sve da nam se obitelj sačuva kao gnijezdo ne samo prihvaćanja života nego odgoja ljudskosti, morala i svih temelja vrijednosti za život”, poručio je kardinal Puljić.

Dodao je kako očekuje da sve strukture društva napokon počnu cijeniti čovjeka i graditi društvo po mjeri čovjeka.

“Neka se prestane govoriti o ljudskim pravima, jer je to Bogom dano, a mi moramo osigurati uvjete da se ta prava ostvaruju”, kazao je vrhbosanski nadbiskup.

Izvor: Hina

Komentari

komentara