Komarica: Obnovljena trećina katoličkih vjerskih objekata

Na području Banjalučke biskupije do sada je obnovljena trećina uništenih ili teško oštećenih katoličkih vjerskih objekata, za trećinu je u tijeku obnova, a trećina čeka obnovu, izjavio je u Livnu banjalučki biskup Franjo Komarica.

 


Komarica, koji je u livanjskom selu Veliki Guber blagoslovio temelje buduće nove katoličke crkve, rekao je novinarima da je na području Banjalučke biskupije u proteklom ratu uništeno ili teško oštećeno 95 posto katoličkih vjerskih objekata, a da je nakon rata na tom području izgrađena samo jedna nova katolička crkva, i to u prigradskom naselju na području Bihaća, donosi sarajevo-x.com.

“Vlast u BiH posljednjih godina Katoličkoj crkvi izdvaja veoma malo za obnovu vjerskih objekata, zbog čega sredstva za ovu namjenu prikupljamo po bijelom svijetu”, rekao je Komarica i dodao da je njegov stav bio da se povratnicima najprije obnove i izgrade kuće i stanovi, a onda vjerski objekti.

Biskup Komarica tvrdi da je i međunarodna zajednica, kada je riječ o donacijama za obnovu vjerskih objekata, uglavnom zaobilazila Hrvate – katolike i davala pomoć drugima, te da su se tako ponašali i vodeći hrvatski političari u BiH, uglavnom u Hercegovini.

 

hspf.info

 

Komentari

komentara