Kosor ne želi Tadićeve poljupce: “To je seksistička izjava”

 

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je danas u Tovarniku da je primjetila neke seksističke izjave predsjednika Srbije Borisa Tadića i da u Hrvatskoj postoji zakon koji zabranjuje takav odnos prema ženama.


 

 

Kao primjer takve izjave Kosorova je navela Tadićeve riječi da će je ljubiti, prenose hrvatski mediji.

 

“Ja ga podsjećam da mi u Hrvatskoj imamo zakon koji zabranjuje takav odnos prema ženama. Ja sam ga čak i pisala”, izjavila je hrvatska premijerka, prenosi Nova TV.

 

Ona je dodala da joj je “simptomatično” da je predsjednik Srbije uvijek spominje u društvu predsjednika Hrvatske Ive Josipovića i istakla da će o tome razgovarati kada se budu vidjeli.

 

Predsjednik Srbije je jučer, uoči UNESCO-vog samita šefova država jugoistočne Europe u Viminacijumu na pitanje novinara hoće li se poljubiti s Josipovićem, koji je bio jedna od sudionika skupa i bi li se poljubio s Kosor šaljivo je odgovorio: “S Josipovićem neću, a s Jadrankom uvek”.

 

Kosor je povodom Tadićeve izjave da ne voli kad ljudi vole ratne zločince rekla da je on “vjerojatno mislio na neke od svojih ministara”.

 

Hrvatska premijerka je, podsjetimo, na proslavi “Oluje” uputila pozdrave generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, nepravosnažno osuđenima u Haagu za ratne zločine nad srpskim stanovništvom tijekom i nakon  te akcije zbog čega je službeni Beograd oštro reagirao. Odnosi su dodatno zahladili nakon njene nedavne posjete Kosovu.

 

hspf.info

 

Komentari

komentara