Lasić: Tko bude ignorirao preporuke morao bi voditi računa o svojoj (anti)demokratskoj namjeri

“Konferencija o preporukama ekspertne skupine za promjene Ustava FBiH je bila više nego uspješna i ispunila je sva očekivanja”, ustvrdio je na zatvaranju dvodnevne konferencije moderator skupa Zoran Pajić.

Istaknuo je funkcionalan rad skupa, posebno rad u radnim skupinama, koje su, kako je kazao, iznjedrile niz konstruktivnih sugestija.

„Ekspertna skupina će u sljedećim danima ponovno razmotriti sve prijedloge i sugestije te formirati konačni nacrt koji bi svoj “život” trebao nastaviti u Parlamentu FBiH“ kazao je Pajić.

Uz zahvalu čelništvu FBiH, ekspertima, nevladinim organizacijama i članovima akademske zajednice koji su nazočili konferenciji i aktivno sudjelovali u njezinom radu, Pajić je izdvojio podršku Veleposlanstva SAD-a, Izaslanstva EU u BiH i Britanskog veleposlanstva u čitavom procesu izrade preporuka.

„Vidljiva je odlučnost eksperata da ovaj vrlo važan posao dovedu do kraja, a posebno mi je drago što su preporuke koje su izradili “čitljive” i dostupne svima „ zaključio je Pajić.

U ime ekspertne skupine, nazočnim se obratio Mile Lasić koji je istaknuo kako je bilo krajnje vrijeme za “remont” Federacije BiH.

„Onaj tko iz bilo kojih razloga bude ignorirao ove preporuke morao bi voditi računa o svojoj (anti)demokratskoj namjeri“ rekao je.

Dodao je da će preporuke vrlo skoro biti u Parlamentu FBiH jer je to put kojim se treba mijenjati Ustav FBiH.

„Od reforme Ustava FBiH bi trebali profitirati svi i apeliram na sve nadležne da hitno krenu u proces reforme. Samo se tako može pomoći BiH da ne ostane “zamrznuti konflikt” u Europi“ kazao je Lasić.

Ekspertna skupina će već sljedeći tjedan imati konačni dokument te će putem formalnog predlagača uputiti preporuke u parlamentarnu proceduru.

Komentari

komentara