Mahlabu mandat za formiranje nove egipatske vlade

Od odlazećeg egipatskog ministra stanogradnje Ibrahima Mahlaba zatraženo je da formira novu vladu, objavio je u utorak list Al-Ahram.

S120142316024

Mahlab je informaciju potvrdio listu nakon sastanka s privremenim predsjednikom Adlyjem Mansourom, koji je službeno zatražio da osnuje novi kabinet.

Mahlab je odgovorio da će odmah početi s konzultacijama, piše Al-Ahram.Vlada premijera Hazema al-Beblawija dala je ostavku u ponedjeljak.Beblawi je imenovan u srpnju prošle godine, nakon što je vojska svrgnula predsjednika  poslije prosvjeda protiv njegove vladavine.

Tri aleksandrijska suda su u utorak osudila ukupno 220 ljudi, uglavnom pristaša bivšeg predsjednika Mursija, na zatvorske kazne do sedam godina zbog podsticanja nasilja i održavanja demonstracija bez dozvole.

Među osuđenima je i bivši poslanik Sobhi Saleh, koji je, zbog sudjelovanja u demonstracijama u kolovozu prošle godine, osuđen na tri godine zatvora i novčanu kaznu od oko 7.000 dolara, prenosi AP.

Pošto je vojska svrgnula bivšeg predsjednika Mursija u srpnju, u kolovozu su zabilježene najveće žrtve u posljednjih nekoliko desetljeća, kada su sigurnosne snage preduzele široku ofenzivu protiv demonstranata, u kojoj je bilo nekoliko stotina žrtava.

 

HSPF.info

 

Komentari

komentara