Međunarodni stručnjaci na panelu “Europa u krizi”

belgrade-model-eu-2016-logo300 studenata iz 50 zemalja svijeta i stručnjaci iz međunarodnih odnosa i Europskih integracija, 26. listopada imati će mogućnost da na panelu “Europa u krizi” izraze svoje mišljenje i dođu do zajedničkih rješenja problema Europske zajednice.

U Narodnoj skupštini Republike Srbije će, kao prvi panelisti o tome kako spriječiti krizu u Europi govoriti: Nj.E. Dagmar Repčeková, veleposlanica Slovačke u Beogradu, Tony Verheijen, menadžer Svjetske banke za Srbiju, Europu i Središnju Aziju i Matt Dann, Bruegel, glavni tajnik.

Drugi panel će pokušati odgovoriti na pitanje kako će ova kriza utjecati na politiku proširenja koja je od presudnog značaja za Zapadni Balkan. Panelisti će biti: Tanja Miščević, šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU, Hedvig Morvai, izvršni direktor Europskog fonda za Balkan, Corina Stratulat, viši politički analitičar, Centar za javnu politiku Brisel, Senada Šelo Šabić, znanstvena suradnica, Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) Zagreb. Cilj je da se mladi lideri upoznaju s poslovanjem Europske Unije i njenim funkcioniranjem kako bi na temelju toga izgradili svoje stavove i povezali se s kolegama iz cijelog svijeta.

Moderatorica će biti Milena Lazarević, programski direktor u Centru za europske politike – CEP a sami paneli su dio konferencije Beogradski Model Europske Unije – BEUM 2016 i prijave su otvorene do 15. listopada. www.belgrade-meu.org

Ovo je sjajna prilika da svi zainteresirani studenti i srednjoškolci budu dio procesa odlučivanja i shvate koliko je važno da budu upućeni u rad i funkcioniranje europskih institucija.

Komentari

komentara