Medvedev obišao radove na mostu vrijednom 1,3 milijarde dolara

Medvedev obišao radove na mostu vrijednom 1,3 milijarde dolara Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev upozorio je lokalne dužnosnike tijekom posjeta Vladivostoku, na ruskom Dalekom istoku, da kasni izgradnja mosta na Ruskom otoku, koji se gradi za samit Organizacije azijsko – pacifičke ekonomske suradnje (APEC) iduće godine.


 

Most vrijedan 1,3 milijarde dolara i dug 1,9 kilometara treba da poveže lučki grad Vladivostok s Ruskim otokom, bivšom zabranjenom vojnom bazom u kojoj će Rusija 2012. organizirati godišnji samit APEC-a.

 

Neki preduzimači ranije su se žalili da oštre zime, kada temperature padaju i 30 stupnjeva ispod nule, ugrožavaju planirani tempo izgradnje mosta. Tijekom posjeta otoku, gdje 12.000 radnika gradi objekte za samit, Medvedev je upozorio da je tu na ispitu reputacija Rusije.

 

“Mogu li da budem siguran da ćete izgraditi most na vrijeme? Obećavate, garantujete?”, upitao je Medvedev odgovorne za izgradnju i dobio potvrdan odgovor.

 

“To su riječi za koje ćete morati da odgovarate. Ovo je najskuplji objekat u okviru priprema za samit APEC-a i obnovu Vladivostoka. Postarajte se da nitko kasnije ne crveni”, rekao je ruski predsjednik koji je helikopterom doletio da izvrši inspekciju radova na mostu.

 

Medvedev je rekao da u tempu izgradnje mosta koji će imati najduži centralni luk i najviše pilone u svijetu ne smije biti mjesta za iznenađenja. Gubernator regiona Sergej Darkin uvjerio je predsjednika da će most biti završen do svibnja 2012. godine.

 

Očekuje se da će izgradnja objekata na otoku, koje sada ima samo 5.000 stanovnika, Rusiju koštati 23,8 milijardi dolara, a mjesto održavanja samita kasnije će biti pretvoreno u sveučilišni kampus, prenosi Reuters.

 

Komentari

komentara