Merkel: Italiji su potrebne proračunske reforme

Merkel: Italiji su potrebne proračunske reformeNjemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je kako Italija mora dokazati da poduzima proračunske reforme potrebne za vraćanje povjerenja u euro zoni, a ona je uvjerena da će to učiniti.


 

‘Italija mora poslati važan signal prihvaćajući proračun koji zadovoljava potrebe za štedljivosti i konsolidacijom’, rekla je Merkel na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s islandskom premijerkom Johanom Sigurdardottir u Berlinu. ‘Imam puno povjerenje da će talijanska vlada donijeti upravo tu vrstu proračuna, razgovarala sam o tome jučer s talijanskim premijerom’, rekla je Merkel.

 

Merkel je dodala da se Njemačka suglasila s drugim čelnicima eurozone kako je Grčkoj potrebno brzo odobriti drugi paket za sanaciju, te da će njezina zemlja zajedno s ostatkom Europske unije, učiniti sve što je potrebno za obranu eura.’Njemačka i svi euro partneri odlučni su braniti stabilnost eura. Što se tiče Grčke, željela bih reći da mora dobiti novi program vrlo brzo’, rekla je kancelarka.

 

Vodeći financijski dužnosnici eurozone u ponedjeljak drže ključne razgovore o Grčkoj i pogoršanju situacije u Italiji, sa zabrinutošću zbog širenja problema državnih dugova. (Hina)

 

Komentari

komentara