Merkel u Beogradu

Prema navodima njemačkih medija, Merkelova će u Beogradu “pojačati pritisak na Srbiju” kad je reč o razgovorima s Prištinom.


 

 

 

Nakon susreta s premijerkom Hrvatske jadrankom Kosor i hrvatskim predsjednikom Ivo Josipovićem, njemačka kancelarka Angela Merkel doputovala je sinoć u Beograd gdje je dočekao srbijanski premijer Mirko Cvitković. Merkel će se danas sastati s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem u Palači Srbija, gde će biti vođeni razgovori u “četiri oka”, nakon čega će biti održan sastanak izaslanstava dvije zemlje, a zatim i zajednička press konferencija.

 

Boravak u Beogradu Merkel će iskoristiti i za susret sa udovicom pokojnog premijera Zorana Đinđića, Ružicom, i stipendistima Fonda “Dr Zoran Đidnđić”.

Merkel će sa svojim srpskim domaćinima razgovarati o međunarodnim, bilateralnim i gospodarskim temama, približavanju Srbije EU i razvoju situacije u regionu, posebno na Kosovu. Prema navodima njemačkih medija, Merkel će u Beogradu “pojačati pritisak na Srbiju” kad je reč o razgovorima s Prištinom.

 

hspf.info

Komentari

komentara