Mitt Romney objavio kandidaturu za predsjedničke izbore

Mitt Romney Bivši guverner Massachusettsa Mitt Romney objavio je svoju kandidaturu za predsjedničke izbore 2012. u nadi da će ga njegova Republikanska stranka izabrati za protukandidata sadašnjem predsjedniku Baracku Obami.


 

Držeći govor u New Hampshireu, državi u kojoj počinju sve predsjedničke utrke, Romney je kazao kako je Obama iznevjerio Ameriku. Kaže da je njegov glavni adut to što će, bude li izabran, biti predsjednik koji će stvarati nova radna mjesta.

 

Iako ga smatraju najjačom političkom figurom Republikanske stranke koja je krenula u predizbornu utrku, Romney mora proći još jako dug put.  Na tome putu najteže će biti uvjeriti izrazito konzervativne birače koji glasaju za republikance da on jest kandidat koji će zastupati vrijednosti koje su njima važne.

 

Ovo je njegova druga kandidatura za Bijelu kuću. Na predizborima 2008. godine pobijedio ga je senator John McCain. Posljednje četiri godine proveo je pripremajući teren za svoju novu kandidaturu. Iako komentatori kažu da je obavio dobar posao, sama činjenica da je mormon mogla bi od njega odbiti većinu konzervativnih birača.

 

Republikanska stranka bila je u posljednje dvije i pol godine, otkako je izgubila Bijelu kuću, uvelike razjedinjena, a ni sada nema naznaka većeg političkog ujedinjavanja. Kandidaturu za predsjedničke izbore do sada su objavili bivši predsjednik Kongresa Newt Gingrich i guverner Minnesote Tim Pawlenty,  a najavljuje ju i guverner Teksasa Rick Perry.

Komentari

komentara