Mladić hakira CIA-u, a majka mu ostavlja hranu ispred vrata

Mladić hakira CIA-u, a majka mu ostavlja hranu ispred vrataBritanskog tinejdžera Ryana Clearyja (19) sumnjiče da je iz svoje sobe hakirao sustave CIA-e, američkog Senata te Sonyja.


 

Uhitili su ga u njegovom domu u Essexu tijekom zajedničke akcije Scotland Yarda i FBI-a. Njegova skupina LulzSec objavila je nedavno na Twitteru kako namjeravaju hakirati sisteme banaka i vlade te kako će na internetu objaviti povjerljive informacije. LulzSec je među svojim ‘žrtvama’ naveo i hakiranje Nintenda.

Ryan je sada suočen s izručenjem Americi, gdje će ga zbog hakiranja CIA-e i Senata čekati suđenje. Ukoliko ga osude mogao bi dobiti i do 60 godina zatvora. Kako javlja Daily Mail, mladić ‘živi svoj život na internetu’, a njegova majka Rita (44) kazala je kako njen sin ima psihički poremećaj zbog kojeg čak četiri godine nije izašao iz kuće. Dodaje kako u te četiri godine skoro nikada nije izašao ni iz svoje sobe, u kojoj ima kompjuter s dva monitora i veliku LCD televiziju.

 

– Iz sobe je izlazio samo dok bi trebao otići na WC. Hranu sam mu ostavljala ispred sobe, a on bi ju uzimao ako bi bio gladan. Ne znam kako će se sada nositi s tim da treba izaći iz kuće – rekla je Ryanova majka. Policija i FBI još istražuju slučaj.

Komentari

komentara