Mladić se u Haagu nije skidao iz odore, svima je zapovijedao

Mladić se u Haagu nije skidao iz odore, svima je zapovijedaoČim je izašao iz zrakoplova u Nizozemskoj zločinac Ratko Mladić počeo se ponašati kao da je glavni. Ljudima oko sebe stalno je ponavljao da je general i da želi znati tko su svi oni.


 

 

Prema pisanju Večernjih novosti ratni zapovjednik bosanskih Srba u Haag je stigao odjeven u vojnu odoru. To je bila prva stvar koju mu je donijela obitelj u beogradski pritvor. Njegove maslinastozelene hlače jedva je pridržavao izlizani kožni remen. U odori je u haaškoj ćeliji dočekivao svakoga tko bi mu došao u posjet. Na glavi je imao i kapu koju bi skidao samo kada bi netko ušao u prostoriju, pravdajući to riječima: “Ja sam ipak general. Ne mogu bez kape pred ljude”. Iako je isprva djelovao pomalo zbunjeno kada je kročio iz aviona, Mladić se ubrzo pribrao.

 

– Bio je dobre volje i nije djelovao kao da je bolestan – rekao je anonimni izvor za Blic. Navodno se krvnik u petak u 10 sati neće izjasniti o optužnici već će zatražiti dodatno vrijeme za to. Prema pravilima Haaškog suda njegovo sljedeće pojavljivanje zakazat će za 30 dana. Mladić još nije odabrao tim za obranu pa se pretpostavlja da će ga u četvrtak posjetiti odvjetnik kojeg će odabrati sa popisa slobodnih odvjetnika koji su trenutno u Haagu. Trenutno se krvolok nalazi u izolaciji, a do kraja tjedna trebali bi ga prebaciti u zajedničke prostorije. To ovisi o njegovom zdravlju, a i ne zna se s kim će biti na katu.

Komentari

komentara