Mladić zatražio jagode, tv, knjige a zanima ga i neisplaćena mirovina

Mladić zatražio jagode, tv, knjige a zanima ga i neisplaćena mirovina Ratko Mladić tražio je na saslušanju u Specijalnom sudu u Berogradu da mu se u ćeliju donesu jagode i televizija.


 

Poslije saslušanja, Tužiteljstvu je optuženom na zahtjev u ćeliju proslijedilo jagode i televizor koji se već nalazio u Specijalnom sudu.

 

Zamjenik tužitelja za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je da je na današnjem saslušanju Ratko Mladić rekao da ga optužnica Haškog tribunala uopće ne zanima te da je na novom saslušanju „mnogo bolje izgledao“ nego na prekinutom.

 

„Pitao je za svoju mirovinu i tražio da mu se vrati, a tražio je televiziju i knjige“, istakao je on navodeći da je riječ o knjigama ruskih pisaca Nikolaja Gogolja i Lava Tolstoja. Ratku Mladiću Srbija duguje 64 generalske mirovine, a s obzirom na to da je prosječna mirovina generala oko 70.000 dinara (oko 700 eura) riječ je o iznosu od 4,45 milijuna dinara i taj novac se nalazi u depozitu trebao bi biti isplaćen njemu ili njegovoj obitelji.

 

Vekarić nije želio govoriti o tvrdnjama odbrane i obitelji Mladića o tome da zdravstvena njega koju dobiva bivši vojni lider bosanskih Srba nije adekvatna, ističući jedino da je on pod stalnim liječničkim nadzorom.

 

Ratko Mladić zatražio je dozvolu da posjeti grob kćerke Ane koja se ubila 1994, javio je AFP, pozivajući se na neimenovani izvor iz Specijalnog suda. Ana Mladić se ubila 1994. godine, a sahrani u Beogradu je nazočio je i njen otac.

Komentari

komentara