Mostarci peticijom traže ispunjenje četiri zahtjeva koje su predali Skupštini HNŽ-a

 

peticija-vlada-spanjolski2Oko 60 građana okupilo se danas na Španjolskom trgu u Mostaru kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo aktualnom situacijom u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i u zemlji.

Prosvjed je protekao bez incidenata, uz prisustvo policije.

Prisutni građani potpisivali su peticiju koju je pokrenuo Plenum građana i građanki Mostara, a peticijom se traži ispunjenje 4 zahtjeva koje su predali Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije. Plenum traži smjenu Vlade HNŽ-a, ukidanje paušala i beneficija političarima, kao i usklađivanje njihovih plaća s prosječnim radničkim plaćama, zatim usvajanje zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i obitelji s djecom te službeno izvješće županijskog MUP-a o izgredima na prosvjedu u Mostaru 7. veljače.

Današnji prosvjed protekao je bez incidenata, uz prisustvo policije.

Plenum građani i građanki Mostara počeo je zasjedati u 17 sati u prostorijama OKC-a Abrašević.

Inače, predsjednik Skupštine HNŽ-a Ramiz Jelovac (SDA) prošloga je tjedna podnio ostavku, dok je predsjednik Vlade HNŽ-a Denis Lasić(HDZ BiH) ranije kazao kako nema namjeru odstupiti sa svoje dužnosti.

Kako je danas za Fenu izjavio potpredsjednik Skupštine HNŽ-a Luka Faletar, sjednica Skupštine održat će se u petak, 28. veljače s već utvrđenim dnevnim redom što znači da zastupnici neće razmatrati preostala dva zahtjeva Plenuma građana i građanki Mostara. Odnosno, na dnevnom redu se neće naći ukidanje paušala i beneficija političarima kao i usklađivanje njihovoh plaća s prosječnim radničkim plaćama i smjena Vlade HNŽ-a.

Tijekom sjednice razmatrat će se analiza stanja sigurnosti na području HNŽ-a, s posebnim osvrtom na događanja od 7. veljače, odluka o razrješenju ministra MUP-a HNŽ-a, Nacrt proračuna za 2014. godinu, te pokretanje procedure oko izrade Zakona o zaštiti obitelji s djecom.

 

(bljesak.info)

Komentari

komentara