MOSTIMUN 2014. – Prijavite se na međunarodnu studentsku konferenciju modela UN-a

mostimunU razdoblju od 9. do 13. travnja ove godine,  održat će se šesta po redu međunarodna studentska konferencija modela UN-a – MOSTIMUN 2014.

I ove godine MOSTIMUN okuplja studente iz različitih krajeva svijeta koji će dobiti priliku između sebe polemizirati i diskutirati o aktualnim pitanjima rada UN-a.

Kao što smo već naveli, radi se o kulturi simuliranja rada UN-a, koja već ima dugogodišnju tradiciju Europi i svijetu. MOSTIMUN kao međunarodna studentska konferencija simulacije rada UN-a radi po svim pravilima ove svjetske zajednice.

Poštuje se engleski jezik kao službeni jezik konferencije, stručna terminologija UN-a, pa čak i formalni kodeks oblačenja.

Svi sudionici će pored jedinstvenog i nezaboravnog iskustva, kao i prethodnih godina dobiti i certifikate potpisane od strane predstavnika UN-a u BiH. Ovo je idealna prilika za studente da dođu u dodir s različitim kulturama, nauče o drugima, ali i da nauče nešto o sebi.

Ove godine očekujemo oko 100 sudionika, iz više od 20 zemalja svijeta, kao i naših studenata iz BiH. Organizacijski tim čine  studentu sa Univerziteta ”Džemal Bijedić” i Sveučilišta u Mostaru, koji na taj način simboliziraju most suradnje unutar cijelog grada, kao i most suradnje Mostara s ostatkom svijeta.

Domaćin ovogodišnjeg MOSTIMUN-a je Univerzitet ”Džemal Bijedić” u Mostaru. Mladi ljudi okupljeni oko MOSTIMUN-a žele pokazati da doprinose promociji i napretku Mostara i BiH upravo sada i na ovoj konferenciji.

Pozivamo sve studente iz cijele BiH i inozemstva da se prijave i svojom nazočnošću uveličaju MOSTIMUN, nauče nešto o drugim kulturama, steknu vrijedna iskustva i upoznaju nove ljude.

Aplikacije za delegate bit će otvorene 6. siječnja i trajat će do 6. veljače 2014.

Sve detaljnije informacije mogu se naći na www.mostimun.org.

Komentari

komentara