Musharraf ponovno traži odlazak iz zemlje

pervez-musharraf_650_010214013442

Bivši pakistanski predsjednik Pervez Musharraf, kojem bi se iduće sedmice trebalo suditi za veleizdaju, ponovo je u srijedu zatražio od pravosuđa da ode iz zemlje, dok su njegovi odvjetnici dobili prijetnje smrću. Sedamdesetogodišnji “General Musharraf”, na vlasti od 1999. do 2008. godine, trebao bi 11. ožujka biti osuđen za “veleizdaju”, zločin za koji se u Pakistanu dobiva smrtna kazna, zbog uvođenja izvanrednog stanja i ukidanja ustava u 2007. godini.

U srijedu su njegovi odvjetnici zatražili od suda da dozvoli njihovom klijentu, koji se nalazi u bolnici zbog srčanih problema, da otputuje u inozemstvo na lječenje i posjeti bolesnu 94-godišnju majku.

Musharrafovi odvjetnici su pokazali pismo pisano rukom u kojem im se prijeti smrću. Nije bilo moguće u srijedu provjeriti autentičnost ovog pisma koje su na sudu prezentirali advokati generala Musharrafa, neprijatelja talibana i al-Qaide zato što je podržavao američki “rat protiv terorizma” i izveo smrtonosni napad 2007. godine na Crvenu džamiju u Islamabadu u kojoj su se sakrili radikalni islamisti.

 

HSPF.info

Komentari

komentara