Na prosvjedu u Banjoj Luci Tadića nazivaju “ustašom”

Na prosvjedu u Banjoj Luci Tadića nazivaju U Banjoj Luci u tijeku je prosvjed podrške Ratku Mladiću, koji za sada protiče uz riječi kojima se veliča lik i djelo ovog haškog optuženika,


a upućuju se brojne pogrdne riječi na račun srbijanskog predsjednika Borisa Tadića. Organizator skupa je Boračka organizacija RS-a, a na njemu sudjeluje više tisuća građana za koje je osiguran prijevoz iz općina u RS-u.

Uz transparentne podrške Mladiću, građani nose slike s njegovim likom i natpisima „Srpski heroj“, „Za nas si svetac“…, zastave RS-a, a mogu se vidjeti i fotografije ruskih predsjednika i premijera Dimitrija Medvedova i Vladimira Putina i natpisi „Rusijo majko, Srbijo maćeho“…

Posebice pogrdne riječi upućene su Borisu Tadiću, kojega optužuju za izdaju jer je u Srbiji uhićen Mladić, a spominjanje srbijanskog predsjednika popraćeno je uzvicima „Ustašo“, „Spasi Srbiju i ubij se“, a njegovo ime popraćeno je zvižducima.

Istovremeno svi govornici iz reda Boračke organizacije ističu da je Mladić zaslužan za osnivanje Vojske RS-a, koja je obranila RS.

Na bini na kojoj se govornici obraćaju prisutni su i Manojlo Milovanić, predstavnici BORS-a, jedini predstavnik vlasti je ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS-a Petar Đokić, a došao je i potpredsjednik RS-a Emil Vlajki.

Komentari

komentara