Obilježena 21. obljetnica utemeljenja 2. gardijske brigade HVO-a

U petak 12.12.2014. u organizaciji 1. pješačke pukovnije Oružanih snaga BiH, u Vojarni “Stanislav Baja Kraljević” u Mostaru svečano je obilježena 21. obljetnica utemeljenja 2. gardijske brigade HVO-a. herceg_bosna201412121538420

Ovom prigodom u Kapelici sv. Ivana Krstitelja zapalili su svijeće i položili vijence:  izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora BiH, ratni zapovjednici 2. gardijske brigade HVO-a, predstavnici udruga HVO-a proisteklih iz Domovinskog rada, učenici- predstavnici škola iz Mostara, Širokog Brijega, Čitluka, Ljubuškog, Gruda i Posušja i izaslanstvo Ministarstva obrane te Oružanih snaga BiH.

Za sve poginule i umrle pripadnike te brigade te za sve žrtve Domovinskog rata, održana jesvečana akademija, a služena je i sveta misa zadušnica, koju je predvodio vojni biskup mons.dr. Tomo Vukšić.

 

– Gardijski znak podsjetnik je na ratne dane ponosa i slave i na njega smo ponosni. Ponosni smo na zajedništvo i organiziranost iz tog razdoblja, ponosni smo na ispunjenju strategija koje su doprinijele oslobađanju Kupresa, Glamoča, Jajca i drugih značajnih operacija u Domovinskom ratu – kazao je brigadir Slaven Galić,zapovjednik 1. pješačke pukovnije Oružanih snaga BiH, koji se obratio gostima zajedno s zamjenikom zapovjednika Operativnog zapovjedništva Oružanih snaga BiH brigadnim generalom Ivicom Jerkićem te ratnim zapovjednikom 2. gardijske brigade generalom zbora Stankom Soptom

Svečanosti obilježavanja obljetnice Druge gardijske brigade HVO-a nazočili su i predstavnici političkog i javnog života, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Komentari

komentara